Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starten över förväntan för inredningsbutiken i Bergom

Stadskärnan eller Birsta? Det är frågan för många butiksägare.
Cecilia Andersson tog en annan väg och valde Bergom.
– Det har varit över förväntan, det är jätteroligt och det märks att folk börjar hitta hit, säger hon.

För fyra månader sedan öppnade Cecila Andersson sin butik Rustika hem i den gamla maskinhallen på gården i Bergom. I butiken samsas inredning med krukväxer och kunderna har börjat hitta hit under den gångna sommaren.

– Jag har alltid velat ha en egen butik, och när jag var mammaledig växte idén om att göra det hemma fram.

Butiken ligger vackert med utsikt över Marmen. Men att ligga utanför stan innebär också att kunderna mer aktivt måste söka sig till butiken.

– Alternativet var att satsa på en butik i stan men jag tänkte att det skulle gå att göra det lite mysigare här och att det kunde bli ett utflyktsmål. Man får vänta sig att det tar lite tid innan det är etablerat. Men det har varit betydligt fler som hittat hit så här långt än vad jag hade räknat med.

En del av det som säljs i butiken tillverkar Cecilia och hennes sambo själva. Det kan vara allt från skärbrädor till möbler i trä och betong.

– Där kommer vi att lägga in en högre växel nu, vi ska producera mer egna saker framöver, säger hon.

Snart börjar en viktig del av året – julen. Men än har Cecilia inte plockat fram julsakerna.

– Det kommer redan in kunder och frågar om jag får in julgrejer snart, så jag märker att folk redan börjat tänka på julen. Efter fars dag tycker jag att det är ganska lagom att göra jul i butiken, några veckor före första advent.

Valet att bli företagare i Matfors ångrar Cecilia inte ett dugg.

– Det är jätteroligt att vara företagare, det är det bästa jag gjort.