Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Statsminister Stefan Löfven höll tal till nationen – se sändningen här

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Med start 21:15 höll statsminister Stefan Löfven tal till nationen med anledning av coronapandemin. Vi sände talet live, och det kan du se här nedan.

Här kan du se talet:

På söndagen, klockan 21.15, höll statsminister Stefan Löfven ett fem minuter långt tal direkt till svenska folket med anledningen av det exceptionella läget Sverige befinner befinner sig i på grund av coronavirusets spridning. Talet sändes i SVT2 och SVT Play.

Han inledde med att säga att han vill vända sig direkt till svenska folket och berätta att vi möter detta tillsammans.

– Jag vet att många är oroliga, oroliga för hur samhället ska klara av det. Oroliga för sig själva, oroliga för hur en riskgrupp eller anhörig ska klara av det, säger Stefan Löfven.

Han menade att alla människor har ett ansvar att stoppa smittan och att det är viktigt att man tar sitt ansvar.

– Ingen får chansa, ingen får gå till jobbet med symptom. Det gäller ung som gammal.

Han avslutade sitt tal med att säga att han är stolt över att vara Sveriges statsminister i tider som dessa och att Sverige visar en stor sammanhållning som hjälper äldre med inköp och liknande.

– Genom att hjälpa varandra och kunna se tillbaka på den här krisen kan vi vara stolta över insatserna, för s medmänniskorna och för Sverige. Tack, avslutade han.