Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Steen kan avsluta karriären i Modo

Några säsonger till i NHL lär det bli. Men sedan väntar troligtvis SHL-spel för Alexander Steen. I Modo-tröjan som det ser ut i nuläget.
– Jag är extremt sugen på att spela i Sverige, och just nu är det Modo som ligger närmast i SHL, säger han till SportExpressen.

Alexander Steen dominerade i Modo så sent som under lockout-året 2011/2012. Det var senaste gången vi fick se Steen på svensk mark – men snart kan det hända igen.

– Jag har det som plan att avsluta karriären i Sverige. Det beror på hur kroppen känns, men än så länge har jag varit ganska bra på att ta hand om den och jag tror jag kan spela länge. Jag hade så vansinnigt roligt under lockoutåret (säsongen 2011/12, med Modo). Det var ett helt annat spel och en helt annan känsla. Hur det var i omklädningsrummet, att få umgås med svenska kompisar och prata svenska. Allt runtomkring var helt fantastiskt.

Denna sommar är den första i Alexander Steens nya hemstad, Sundsvall. St Louis Blues-stjärnan förklarar för SportExpressen att han "älskar Norrland" men ville ha ett större utbud än det i Örnsköldsvik och därför kändes Sundsvall lämpligt. Men av alla klubbar i Sverige ligger Modo närmast hjärtat.

– Man känner speciellt för vissa lag och framför allt för Modo. Men det är så mycket som ska vägas in i beslutet, familjen och var man vill bo, hur man vill leva. Nu är man bara hemma på somrarna men när man väl ska slå sig till ro kommer det väga in väldigt, väldigt mycket i beslutet, säger han och fortsätter.

– Mycket kan hända men det är klart att Modo är det lag i SHL som ligger närmast hjärtat. Jag har bott så många år där uppe och har så många vänner i staden och klubben. Det är laget som ligger mig närmast hjärtat.