Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Steen visade vägen när St. Louis tog ny seger

St. Louis hänger på i toppen av NHL, mot Pittsburgh kom en ny seger.
Alexander Steen banade väg.

St. Louis Blues ser även i år ut att gå mot en finfin grundserie. Efter snart 50 omgångar spelade parkerar laget för närvarande på en tredje plats i den västra konferensen, med god marginal ner till slutspelsstrecket.

Pittsburgh orkade stå emot i tolv minuter innan det small för första gången bakom målvakten Jeff Zatkof. Och det var en viss Alexander Steen som bröt dödläget. Efter en tilltrasslad situation hamnade pucken hos Steen, som bara hade att sätta pucken i det i princip tomma målet.

Steen noterades även för en assist, till 5–2-målet som också blev slutresultatet. Detta trots att Steen har plågats av smärtor de senaste dygnen.

– Det har varit rätt osköna dygn och jag har fortfarande ont, men man får köra på smärtstillande. Det är sånt som händer, säger Steen till Sportbladet.

Det var under torsdagens match mot Carolina som Alexander Steen träffades av en medspelares klubba och fick tre tänder sönderslagna.

– Först när jag kom in kunde de bara sy ihop läppen, den satt bara kvar i ...det där högst upp, berättar Steen för Sportbladet.

– Sedan fick jag komma tillbaka dagen efter. Då sövde de ner mig och så blev jag opererad. De satte ihop gommen och tog bort det som fanns kvar av tänderna, säger Steen.

Han berättar vidare att han fått komma tillbaka ytterligare en dag senare för ytterligare ingrepp i munnen.

– Jag har fått order om att inte äta med framtänderna på en månad, säger Steen till Sportbladet.

Läs mer: Stenhet Steen avgjorde på övertid mot Nashville

Se Steens upptäckt som får alla att skratta

Steen kan avsluta karriären i Modo