Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Groth blev Årets Trubadur 2016 hos Taubesällskapet i Sundsvall

Taubesällskapet Nordosten i Sundsvall gav utmärkelsen Årets Trubadur till gitarristen, vissångaren, musikläraren och körledaren Stefan Groth.

Stefan Groth är en mångsysslare i Sundsvalls kulturliv. På hans CV står bland annat musklärare vid kulturskolan, gitarrist och vissångare, och körledare för bland annat Madrigalkören och Par Bricoles kör.

" Som trubadur med en bred och välfylld musikalisk palett, ett härligt gitarrspel, kombinerat med lysande berättarteknik, brilliant sångteknik och förmågan att fånga sina åhörare är Stefan Groth i alla avseenden Sundsvalls och Västernorrlands Grand Old Man inom den ädla viskonsten.", skriver sällskapet Nordosten i sin motivering.

Stefan Groth fick priset vid sällskapets viskväll den 19 november. Tidigare mottagare av Nordostens årliga utmärkelse på 5000 kronor har varit trubaduren Lars-Åke Melin, studentkören Gungner, vissångerskan och basisten Anna Almroth, sångerskan Ulrika Bodén och dragspelarna Tomas Söderlund och Thore Rudberg.