Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Löfven, mitt jobb är inte siffertrix

Hej Stefan!

Jag är 22 år gammal och har ett jobb jag trivs bra med. Ett jobb jag fått under Alliansens tid vid regeringsmakten. Ett jobb som är på riktigt. Ett jobb som ger en meningsfull vardag, jobbarkompisar, en lön och frihet.

Jag är inte ensam om det. 300 000 fler har ett jobb att gå till nu än 2006. Det är människor av kött och blod. Du Stefan väljer att kalla det siffertrix. Förklara vad du menar för mig och alla andra som går upp varje morgon för att jobba.

Förklara vad du menar med att det inte är på riktigt. Är det vi bidrar med till välfärden genom den skatt vi betalar inte på riktigt?

Alliansen satsar 70 miljarder kronor mer på välfärden varje år än vad som satsades 2006. Medan ni med er retorik väljer att ställa jobbskatteavdrag mot skola, vård och omsorg ser vi hur det hänger ihop. Samtidigt som varje arbetande individ får en hel månadslön mer varje år kommer mer pengar in till vår gemensamma välfärd. För vi är fler som är med och bidrar.

Jag är en av många unga på arbetsmarknaden du och Socialdemokraterna vill försvåra för. Genom att fördubbla arbetsgivaravgiften för unga och dubblera restaurangmomsen kommer många att få lämna sina jobb. Sina riktiga jobb på sina riktiga arbetsplatser.

Samtidigt som ni hotar många ungas jobb lägger ni mer pengar i er budget på utbyggda bidragssystem än på skola, vård och omsorg tillsammans. Det är vi unga som får betala för den bidragspolitiken.

Du borde åka ut på fler arbetsplatser om du tror att de som bygger Sverige och välfärden är siffertrix. Träffa undersköterskan som tar hand om våra äldre när de inte mäktar med själva. Snickaren som bygger hus där människor får bo. Ungdomen som serverar kaffe på sitt första jobb.

För saken är den att - alla behövs. Även de 300 000 människor som du kallar siffertrix.

Elin Nilsson (M), riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel