Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Löfvens budskap till landets poliser efter attackerna: "De ska känna vårt stöd"

I helgen besköts en polismans hus besköts i Västerås. Flera attacker mot polishus i andra delar av landet inträffade också. Det har fått statsminister Stefan Löfven att reagera:
– Vi ska knäcka den organiserade brottsligheten, säger Stefan Löfven enligt Aftonbladet.

Statsministern, som följt den senaste tidens attacker mot polissationer och den enskilda polismannen i Västerås, är upprörd.

– Det är en attack mot polisen och mot rättsväsendet, på hela vår demokrati. Vi måste visa att vi som samhälle är betydligt starkare än den organiserade brottsligheten. De ska veta - de kommer aldrig vinna det här. Vi ska vara stenhårda, vi ska knäcka den organiserade brottsligheten, säger Stefan Löfven till tidningen Aftonbladet.

Löfven lyfter i intervjun fram att mer resurser nu tillförs till polisen och att lagstiftningen skärps på flera områden.

– Vi måste till med mer. Straffskärpningar kommer ha sin betydelse, inte minst vad det gäller vapenbrott. Men vi kan behöva göra mer, säger han.

Statsministerns budskap till poliser i landet:

– De ska känna vårt stöd, hela samhällets stöd, i deras arbete. De ska naturligtvis inte behöva bli utsatta för detta.

Nordström: Nu måste alla enskilda poliser få stöd