Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Steget före till slut

Heffnersklubbans BK har hittills gått tungt i årets upplaga av damernas Division II Södra Norrland. På söndagen var det äntligen dags för säsongens första, och minst sagt efterlängtade, seger.
– Tjejerna är värda tre pinnar, säger tränaren Jonas Prytz.

Efter en inspelad poäng på sex matcher talade tabellen sitt tydliga språk med Heffnersklubban längst ner i botten.

Söndagens match mot Stensätra IF såg länge ut att sluta med ännu en förlust efter att bortalagets Alma Huremovic påpassligt suttit ett långskott bakom målvakten Soziar Bamyr Hanssen i den 37:e minuten.

– När vi klev in i omklädningsrummet i halvtidsvilan var känslan att vi var det starkare laget, säger tränare Jonas Prytz.

Med dryga kvarten kvar att spela valde nämnde coach Prytz att göra ett offensivt byte då Emmy Blomgren för första gången i matchen fick äntra planen. Kort därpå fann sig anfallaren i ett friläge där hon elegant avslutade i en båge över motståndarnas bollstoppare.

– Målvakten lade sig ner, så jag tänkte att det var enklare att lobba upp den än att skjuta, säger målskytten.

Kvitteringen gav hemmalaget luft under vingarna och Emmy Blomgren blev återigen frispelad men den gången lyckades gästernas målvakt parera skottet. Hon var däremot helt chanslös när Johanna Broman höll sig framme och sparkade in returen.

Med några minuter kvar att spela avslutade Anna Lundqvist målskyttet med en halvvolley krysset, vilket gav slutresultatet 3–1. Heffnersklubban bärgade därmed sin första seger för säsongen och har nu känning på lokalkonkurrenten Selånger FK 2 som ligger ovanför nedflyttningsstrecket.

– Tjejerna är värda tre pinnar i dag. Det är en riktigt god känsla man åker hem med. Nu slipper jag gå ut i garaget och terapijobba, säger Jonas Prytz.