Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stekhet bomarknad i Sundsvall – det här tror mäklarna om 2016

Bostadspriserna i Sundsvall och Timrå fortsätter att stiga.
Men vågar man köpa eller ska man avvakta?
Vi har ringt runt till ett antal mäklare i Sundsvall för att ta tempen på läget i bostadsmarknaden och för att höra hur de ser på framtiden.

Annons

Margareta Österholm, Svensk Fastighetsförmedling:

"Senaste året har det varit mycket mer budgivningar än vad det var tidigare, det går snabbare nu och det blir ofta affär innan visning. Bostadsrätterna har ökat enormt mycket, även kring ytterområdena. När det blir dyrare i stan har ytterområden som Nacksta, Bosvedjan och Korsta blivit mer intressant. Det som tidigare var lågprisområden har dragit iväg i pris. Nu har det varit en kraftig uppgång. Jag tror att priserna kommer att stiga under 2016 men inte lika mycket som det gjorde förra året."

Gun-Britt Asplund, ERA Bomäklarna:

"Jag tror att framtiden är ljus, nu kommer det att släppas många nybyggnationer så jag tror att det kommer att bli en rörelse på marknaden och många som har hus flyttar till lägenhet. Jag tror att det kommer att bli en väldigt snurr framöver. Det har varit en explosion på bostadspriserna. Priserna har fördubblats på bostadsrätter och jag tycker även att vissa hus nästan har fördubblat sitt värde."

Julia Berggren, Mäklarhuset Sundsvall:

"Vi tror att priserna kommer att fortsätta att öka men inte riktigt i samma takt som det har gjort de senaste två åren. Det byggs en del i Sundsvall nu och med det blir kvadratmeterpriset högre. Eftersom folk renoverar och tar väl hand om äldre lägenheter så brukar priserna mötas på en bättre nivå. De senaste två åren har priserna ökat markant, bostadsrätterna har legat så pass mycket lägre i pris men nu har de kommit i kapp. Försäljningstempot är mycket snabbare."

Johan Ekman, Stenstadsmäklarna:

"Tittar man bakåt kan man säga att det har varit en bra investering att äga en fastighet i Sundsvall, med mer än en fördubbling av värdet att äga fastighet och kanske ännu mer på bostadsrätter. Det är fortfarande ganska billigt i Sundsvall och med bra kommunikationer till Stockholm så borde det finnas mer potential i priserna."

Arne Pettersson, HusmanHagberg:

"Jag tror på en bra marknad. Det kommer nog att fortsätta öka men ökningstakten kommer inte vara lika stor som under 2015. Bostadsrätterna har ökat markant. Det har gett oss mäklare en större marknad, för ju dyrare bostäder är desto mer använder man sig av mäklare. Fastigheterna har också ökat i värde, men inte på samma tydliga sätt som bostadsrätterna."

Maria Högberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling:

"Jag tror att priserna kommer fortsätta att stiga men kanske inte i samma rasande takt. Vi har tagit oss upp på en nivå och närmar oss utvecklingen som vi har sett i Umeå och Östersund vad gäller prisnivån. Det går oftast otroligt snabbt att sälja och bostadsrättsmarknaden är väldigt mycket snabbare än vad den var för tio år sedan."