Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenson i slagläge bakom Day

Jason Day satte tidig press på konkurrenterna i PGA-tourgolfen i Orlando, Florida. Det störde inte Henrik Stenson, trots en dålig start.
Svensken är ensam tvåa bakom Day efter en imponerande 66-rond.

Annons

Jason Day, världstrean från Australien var i ensam ledning efter den första ronden på Bay Hill-banan och fortsatte i samma stil den andra dagen. Med 65 slag, sju under par, är han 13 under par totalt och tog en tidig ledning som höll hela fredagen.

Henrik Stenson fick också till en mycket bra rond. En tidig bogey på andra hålet fick honom inte ur balans. Från sjätte hålet radade han upp birdies på vartannat hål och sju stycken gav honom totalscoren 133 slag, två bakom Day halvvägs, och ett före Justin Rose, England.

– Bay Hill passar mig. Det gällar att träffa fairway och slå bra järnslag. Hittar man det så får man bra birdiechanser. Och puttern har funkat bra här som tidigare år tydligen, sade Stenson, som varit långt framme i tävlingen de fem senaste åren, i C Mores sändning.

– Och det är skönt att kunna bo och sova hemma, fortsatte Svensken som bor i Lake Nona i närheten.

Även Jonas Blixt spelade bra med fyra under par, vilket han också har sammanlagt. Blixt varvade sex birdies med två bogeys. David Lingmerth och Fredrik Jacobson är sammanlagt två under par.

Australiern Adam Scott, som gick i samma boll som Stenson och lade sig på delad andra plats på fem under par första dagen, behövde 73 slag efter bland annat ett vattenbesök på sjätte hålet, och rasade i resultatlistan.