Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stentunga och radiovänliga

Örnsköldsviksrockarna i Blackwater ska släppa sitt debutalbum "Clockwork Mind".
Intro- och titelspåret på skivan börjar med ett intro på två minuter. Mystiken är på topp och spänningen är olidlig – jag vet inte vad jag ska förvänta mig av dessa gossar.

Annons

Plötsligt kommer en rejäl käftsmäll i riffväg – wow! Det vore en överdrift att påstå att det är årets rockriff, men bra är det, riktigt bra. Låten fortsätter med en tuggande vers som utmynnar i en kanonbra refräng. Jag är imponerad.

Hade det fortsatt på den vägen hade det kunnat bli en fullpott, men så är inte fallet.

Blackwater har tuffat till sig lite sedan "Back Home", men "Clockwork Mind" lider ändå lite av samma problem. Missförstå mig rätt, det är otroligt kompetent. Låtskrivningen, produktionen – hela paketet håller internationell standard.

Men jag har helt enkelt hört det mesta förut.

Låtarna är både stentunga och radiovänliga, men det finns inte mycket som sticker ut. Då och då kommer riktiga guldklimpar, som i introt och bryggan på låten "Not enough". Perfekt tyngd, lagom intressant och uppbyggnaden får mig att rysa inför refrängen. Andra låtar har jag glömt bort tre sekunder efter den är slut.

Det är ett riktigt bra debutalbum och jag är kanske väl hård. Men rocktrion lyckats inte riktigt övertyga mig om att världen behöver fler band som Shinedown, Black Stone Cherry eller Alter Bridge.

Med det sagt skulle jag bli glad om jag får höra "Tell me" på radion. Jag håller tummarna för Blackwater, men konkurrensen är minst sagt stenhård.

Artist: Blackwater

Album: "Clockwork mind"

Genre: Hårdrock

Bolag: Tunedin

Betyg: 3/5

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter