Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stick hål på stoppljuset Löfven och bygg en rondell

Vår statsminister Stefan Löfven är urtypen av sådana politiker som vi inte behöver. Han är världsmästare på att säga: ”Det är inte okej”, ”Så skall det inte vara” och ”Jag blir förbannad”. Men vad åstadkommer han? Inte ett skit! Han leder en minoritetsregering som är socialdemokratiskt ledd men vänsterparti-styrd. Han representerar en uppblåst ballong som vi verkligen borde sticka en nål i. Men det behövs nog inte för den kommer naturligtvis spricka ändå.

En socialdemokrati som tillskriver sig allt positivt som sker i vårt land och i vår omvärld. En socialdemokrati som efter tre år vid makten, fortfarande tillskriver alliansen allt de negativa som präglar utvecklingen. Vi skall vara tacksamma att åtminstone det första av de tre åren styrdes upp av en ”alliansbudget”. Den allians som på ett föredömligt sätt fört oss genom en finanskris som däckade de flesta länder i vår omvärld ordentligt.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Skillnaden mellan socialistisk och antisocialistisk politik, plan- eller marknadsekonomi, kan liknas vid den mellan en trafikljuskorsning och en rondell. Vi behöver inte styras av en överhet som hindrar oss med stoppljus. Vad vi behöver är en administration som skapar förutsättningar för god kommunikation på alla plan. Vi behöver inte en regim som strävar efter att beskatta oss så hårt som möjligt, för att sedan via ”den svenska modellen” fördela efter eget skön. Vi behöver en regering som anpassar vår beskattning till vår omvärlds. I ett längre perspektiv är detta ofrånkomligt. Det förstår förstås också medvetna socialister. Men de försöker i stället förmå omvärlden att anpassa sig till sin svenska modell.

För övrigt förstår jag inte att den svenska polisen, som i princip befinner sig i fritt fall, fortsatt ska ledas av nuvarande rikspolischef. Han som likt en Bagdad Bob mässar om att vi är på rätt väg. Detta grundat mest på en så kallad ”pinnjakt”. Är det månne för att han har rätt partibok? Kanske är dock för att även han är en del av den svenska modellen.

Rune Östberg

Obunden betraktare

Läs också:

Groteska experiment och massmördare – de flesta har ett smutsigt förflutet

Jag ifrågasätter Löfven och Anderssons mantra – går det verkligen så bra för Sverige?

S: Vi har tvingats till svåra beslut men inte mötts av seriösa alternativ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel