Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sticksjö får spontanidrottsplats – börjar byggas i vår

Redan under våren sätts spaden i marken i Granloholm. En ny spontanidrottsplats ska byggas och ytterligare fem planeras runt om i Sundsvalls kommun.

Planerna har funnits en längre tid, men det är inte förrän nu som de sätts i verket.

– Vi är otroligt glada över att nu kunna komma igång med byggandet av en ny spontanidrottsplats i Granloholm. Spontanidrottsplatser är ett bra sätt att stimulera en aktiv fritid, oavsett om man vill träna aktivt eller bara passerar förbi, säger Åsa Ulander (S), ordförande Kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Läs också: Kommunen satsar 7,5 miljoner – här byggs Sundsvalls fem nya spontanidrottsplatser

Inför byggandet har ungdomar intervjuats på fritidsgården och de kommer också att vara med i en arbetsgrupp som ska utforma idrottsplatsen. Projektet leds av Drakfastigheter och planen börjar byggas till våren.

Flera andra spontanidrottsplatser är också på gång i kommunen, Liden ska också få en under våren. Även Bredsand, Alnö och Bosvedjan kommer att få var sin anläggning.

Totalt har 2 miljoner kronor per år avsatts under 2017-2019 för att färdigställa de planerade spontanidrottsplatserna.