Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stig Svedberg: "2016 kommer att bli ett rekordår"

Det blev inte oväntat Stig Svedberg som köper Mitthems tre fastigheter.
Och nu ser han fram emot ett rekordbra 2016.
– Under mina 35 år har förutsättningarna för min koncern aldrig varit bättre, säger han nöjt.

Affären har dragit ut på tiden, men under onsdagen blev den klar. Svedbergs Tvättbjörnen AB köper de tre fastigheterna för 87 miljoner kronor.

Det gäller den stora fastigheten i Nacksta med hälsocentralen och nära 90 lägenheter, fastigheten på Esplanaden 12 och en mindre fastighet på Slutgatan. Totalt 100 lägenheter.

– Vi hade rekordmånga som visade intresse och fem utvalda som vi sedan diskuterade med. Priset blev över förväntan, tycker Marie Selin, vd för kommunala Mitthem som nu genomfört sin första försäljning.

Stig Svedberg hade tidigt förklarat att han skulle köpa fastigheterna. I går blev han ägare.

– Priset blev högt, men det här blir ändå bra. Det passar in i vårt bestånd, säger han.

Allt är uthyrt utom en affärslokal på Esplanaden 12.

– Ja, det är så det ser ut nu för oss. I princip allt är uthyrt, nästan 100 procent. Vi har haft ett fantastiskt bra andra halvår och hyrt ut grymt mycket lokaler och kontor. Och det känns som att vi fått in bra nya hyresgäster, berättar Stig Svedberg och tillägger:

– 2016 kommer att bli ett rekordår.

Han tänker på lönsamheten förstås, men även på möjligheten att genomföra de projekt man föresatt sig, exempelvis ombyggnaden av kontor till lägenheter på nedre Storgatan.

– Vi har en väldigt väl fungerande organisation nu och duktig personal, det känns som att alla pusselbitar hamnat på plats. Jag är visserligen född optimist och har sagt förut att det ser bra ut, men nu har jag verkligen belägg för det, tycker Stig Svedberg.

Att fastigheten i Nacksta är till för äldre tycker han känns tryggt.

– Jag ville säkra ett bra boende inför ålderns höst, kommenterar han och skrattar.