Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nilsson bästa svenska i kvalet - Rydqvist, Öberg och Wikén ute

IFK Moras Stina Nilsson drog till med en riktigt snabb tid i kvalet, men norskorna var snabbare. Och fredagens sprint slutade vid just kval för Emma Wikén och Maria Rydqvist.

Kalla var snabb, men Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson var snabbare. Efter 20 startande var det dock återigen norskt i topp: Maiken Caspersen Falla, Invild Flugstad Östeberg och Heidi Weng blev topp tre och det största hotet mot Kalla, Therese Johaug lade sig strax efter henne i resultatlistan.

Ytterligare en norska, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, knuffade ner Stina Nilsson från fjärdeplatsen. Dessutom fanns en del överraskningar bland de som gjorde de snabbaste kvaltiderna. Hemmaåkaren Krista Parmakoski gjorde en bra tid, liksom norskan Kathrine Rolsted Harsem. Linn Sömskar fick chansen i världscuppremiären och både hon och Hanna Falk säkrade platser i finalen. För mer rutinerade Åsarnaåkaren Emma Wikén slutade kvalet med 65:e bästa tid.

– Jag har inte känt igen mig själv. Jag har inte haft energin att tänka träning och gå ut och plåga skiten ur mig, säger Wikén till Sportexpressen efter kvalet i Ruka.

Efter att förberedelserna inte varit som Wikén tänkt sig och att hon tidigare sagt att hon siktar på Tour de Ski menar hon att hon inte hade några mål satta för tävlingarna i Ruka.

– Jag hoppas det ska gå bättre imorgon och på söndag, säger Wikén.

Maria Rydqvist, Älvdalens IF, hade 55:e bästa tid. Även Jennie Öberg missar kvalet efter sin 38:e plats.

Se också: Vem vill du helst slå och varför? Se stjärnornas svar här

Svenskornas resultat:

5) Stina Nilsson

9) Ida Ingemarsdotter

11) Charlotte Kalla

12) Evelina Settlin

17) Linn Sömskar

19) Hanna Falk

38) Jennie Öberg

56) Maria Rydqvist

66) Emma Wikén

Håll koll på helgens tävlingar här:

Skidguiden: se alla resultat och TV-tider från världscuperna

Vi uppdaterar artikeln löpande om allt som händer i helgens världscuptävlingar i Ruka, Aspen och Östersund.