Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nilsson besegrade Charlotte Kalla i hemligt test

Det har länge viskats om att Stina Nilsson kan vara på väg mot en kanonsäsong.
Och nu avslöjar Sport-Expressen att hon nyligen knäckte stjärnan, Charlotte Kalla, i ett hemligt test.
– Det vet jag inget om, säger Nilsson till Sport-Expressen.

Skidlandslagets träningsläger innehåller ofta ett väldigt krävande test – Maxtestet – där landslagsåkarna matchas mot varandra.

Inga obehöriga tillåts titta på och resultaten förblir hemliga för omvärlden, men nu kan Sport-Expressen avslöja att på förra lägret, i italienska Toblach i början av oktober, så fick Charlotte Kalla, den svenska stjärnan, för en gångs skull se sig slagen.

Stina Nilsson, den 22-åriga Malungstjejen som tävlar för IFK Mora, vann rullskidstestet, och dessutom med bred marginal.

Just nu befinner sig både Nilsson och Kalla på läger i Val Senales, och båda är ytterst fåordiga när resultatet av testet i Toblach kommer på tal.

– Det vet jag inget om. Jag tycker inte om att dra för stora växlar av avd som händer på försäsongen. Alla ligger i olika fas. Någon kan ha en jättebra dag, någon en dålig, säger Nilsson till Sport-Expressen.

– Hm, jag vet inte hur officiell den resultatlistan är, säger Kalla till Sport-Expressen.

Läs även: "Stina kommer att bli större än Kalla"

Läs även: Storpublik hyllade Stina

Läs även: Stina Nilsson efter VM-silvret