Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nilsson femma i sprintfinalen i Lillehammer: "Gjort det bästa jag kan idag"

Hela vägen fram räckte det inte för Stina Nilsson idag. Till slut fick hon nöja sig med en femteplats, efter att ha varit med och fajtats om pallplaceringar långt in i loppet.

Återigen var Stina Nilsson i final i världscupen. Med Falla, Parmakoski, Kowalczyk och Bjornsen var motståndet tufft.

Länge hängde Stina Nilsson på och hade chans på förstaplatsen, tills plötsligt Falla gjorde ett ryck. Falla gick ifrån hela övriga startfältet och vann på hemmaplan. Stina Nilsson hade på upploppet chans på tredjeplatsen, men där tog energin slut och hon tappade.

Till slut gick Nilsson i mål på en femteplats, sex sekunder efter vinnande Falla.

Trots fjärdeplatsen har Stina Nilsson inlett säsongen bra, med två raka finalplatser i sprint.

– Jag upplevde att det varit en bra dag. Jag kände när finalen kom att jag inte riktigt hade återhämtat mig från semifinalen så jag visste att det skulle bli tufft att vara med där framme men jag bet i så länge jag orkade. Det är klart det är roligare att vinna, absolut. Jag får ta med mig att jag gjort det bästa jag kan idag med kroppen, säger Stina Nilsson till Sportbladet efter loppet.

Gilla Skidpuls på Facebook