Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nilsson tävlar i första världscupen efter OS – här är de uttagna

I söndags åkte Stina Nilsson tre mil klassiskt och tog till slut ett OS-brons.
Redan i helgen är det dags för världscupen igen, där bland andra just Stina Nilsson återfinns under sprinten.

Det blir ingen längre vila för Stina Nilsson efter OS. Redan till helgen, den 3-4 mars, åker hon till finska Lahtis och åker världscupen.

Förutom Nilsson finns också Ida Ingemarsdotter som även hon deltagit i OS, och Hanna Falk som var med men åkte hem i förtid. På herrsidan finns både Daniel Rickardsson, Viktor Thorn och Jens Burman med, som även de åkte OS i Sydkorea så sent som i lördags, där Rickardsson blev bäste svensk.

– De OS-åkare som kommer till start i helgen känner att formen finns där och är fortsatt sugna på att tävla. Dock ska man vara ödmjuk för att det kan ske förändringar in i det sista efter ett stort mästerskap, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

För Stina Nilssons del innebär det fortsatt jakt på segern i sprintvärldscupen, där hon ligger åtta poäng efter ledaren Maiken Caspersen Falla.

Betydligt fler är det som deltar som inte fanns med vid OS, då åkare som till exempel Charlotte Kalla, Calle Halfvarsson, Marcus Hellner och Anna Haag inte deltar.

Istället får exempelvis Jonna Sundling, Anna Dyvik och Emma Wikén chansen på damsidan, medan Emil Jönsson och Karl-Johan Dyvik är bland de mer kända namnen som finns med på herrsidan, utöver tidigare nämnda åkare.

Hela truppen som tävlar i Lahtis i helgen går att se här.

För Plus-kunder: Från "Silver-Stina" till "Guld-Stina" – här är hemligheten bakom megasuccén