Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan förlänger – med fem säsonger

Han har jagats av andra klubbar och funderat över framtiden.
Nu har Hlynur Baeringsson bestämt sig.
Sundsvall Dragons stjärna och lagkapten stannar i klubben – i fem säsonger.
– Det här är bästa situationen för mig och min familj, säger han.

Att förlänga kontraktet med Hlynur Baeringsson har varit prioriterat för Sundsvall Dragons sedan förra säsongen tog slut.

För en tid sedan tvingades man dock gå vidare i lagbygget då islänningen inte kunde ge ett besked om framtiden utan ville se om han kunde hitta något ute i Europa.

Nu blir det ingen flytt till sydligare breddgrader, i stället återvänder Baeringsson till Sundsvall.

– Jag hade andra alternativ, men jag tror att det här är bästa situationen för mig och min familj, säger Baeringsson.

Avtalet löper över hela fem säsonger i form av ett kontrakt på 3+2 år.

De tre första åren är som spelare, och sedan kan det handla om en ledarroll.

– De första tre åren är absolut som spelare, sedan får vi se. Jag har spelat på en hög nivå och vill fortsätta med det så länge jag kan. Det är ett femårskontrakt med klubben, och så får vi se vad som händer de sista åren, säger Hlynur Baeringsson.

Sundsvall Dragons klubbdirektör Anders Jansson:

– Hlynur är en fantastisk spelare och otroligt viktig för vår grupp. Han visar vägen för de yngre spelarna från basketgymnasiet och är en ledare.

Flera andra klubbar har visat intresse för islänningen och bland annat har det ryktats om en återförening med Peter Öqvist i LF Basket. I stället blir Baeringsson Sundsvall trogen de kommande fem säsongerna.

– Det är ett långt kontrakt, men det känns bra. När man är 33 år och har familj är det många saker att tänka på när man skriver ett kontrakt. Vi har funderat ganska länge på vad vi ska göra, men nu tror jag att jag ska kasta bort telefonen, säger Hlynur Baeringsson.

Kaptenen som ser fram emot ännu en säsong i Sundsvall Dragons.

– Vi har några unga spelare som är riktigt bra och det ska bli kul att jobba med dem. Man vet aldrig vad man kan göra innan truppen är helt klar, men vi ska försöka så hårt vi kan, säger han.