Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnduon förlänger med Granlo

Granlo BK förlorade den viktiga streckmatchen mot Linköping på förlängning.

Men som tröst skrev Johan Samuelsson och Robin Nilsberth på nya kontrakt i direktsänd tv.

– Sundsvall är min korkek. Här vill jag vara, säger kapten Samuelsson.

Annons

Granlos otvivelaktigt största stjärnor, Johan Samuelsson och Robin Nilsberth, blir kvar i klubben. Båda spelarna hade utgående kontrakt, men har beslutat sig för att stanna.

Klubben genomförde en minikupp när spelarna skrev på tvåårskontrakten i direktsänd tv inför 788 personer på läktarna, precis innan matchstart mot Linköping.

– Det känns skönt att det blir två år till här med resan som vi startat. Att fortsätta uppleva sin dröm, att spela i högstaligan hemma, med släkt och vänner på läktarna, säger Johan Samuelsson.

Det har rapporterats tidigare om Granlos ekonomiska problem. Minus 1,2 miljoner förra säsongen var inga glädjesiffror.

Har ni fått gå ner i lön för att kunna skriva på det här?

– Nej, svarar båda.

Kontrakten gäller till våren 2016 och det verkar inte ha varit några större tveksamheter att skriva på.

– Jag trivs bra, vi går framåt för varje säsong som går. Jag är nöjd med tränare, spelare, lagkamrater och vår fystränare som gör ett jättejobb. Det skulle mycket till för att det skulle bli en förändring. Precis som Johan var jag inställd på att göra det här länge när jag kom, säger Nilsberth.

Båda spelarna har haft andra alternativ, men har inte velat se till dem.

– Det har varit folk som frågat. Ledare och spelare. Men jag har sagt att det inte är någon idé, "lägg er tid på annat i stället". Jag har varit tydlig när de frågat, säger Samuelsson.

Nilsberth stryker under.

– Klubbar har hört av sig, men jag trivs bra där jag är. Det är det bästa alternativet.

Det finns förstås flera anledningar bakom att de valde att förlänga kontraktet. En av dem är att VM väntar snart för de båda landslagsspelarna. Men främst är de hemkära båda två.

Skulle det hägra ett utlandsäventyr är det längre fram.

– Flyttar man ut går man ner sig. I så fall är det kanske för att förlänga karriären, snarare än att få fart på den.

Samuelsson sammanfattade bäst:

– Jag känner mig som Ferdinand, som sitter under korkeken. Sundsvall är min korkek. Här vill jag vara. Här sitter jag och trivs med familj, jobb och med laget. Ska det hända något vill jag att det ska hända här.

Matchen mot Linköping slutade annars med en ny förlust.

Granlos femte på sex matcher. Men den här gången efter förlängning.

– Vi började bra, var inne i skiten, inne i slottet, vann dueller och hade jävlar anamma. Sedan fick vi inte in någon boll och blev bekväma i försvars- och anfallsspel, säger Johan Samuelsson, som nu får ladda om och hämta ny kraft under korkeken.