Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnskott klar för musikfestivalen Sensommar

Höga Kusten Nöje har bokat den tredje artisten till festivalen.

Annons

Sabina Ddumba kommer från Fisksätra i Stockholm och fick sin musikaliska skolning i Tensta Gospel Choir som började sjunga med som 14-åring.

Läs också: Kritikerrosad grupp klar för Sensommar: "Ett av de bästa livebanden i Sverige"

Nu är hon 22 år och har redan hunnit med en del. Hon var varit med i "Moraeus med mera", sajnat med det amerikanska skivbolaget Warner, sjungit på Katy Perrys "Walking on air" och släppt tre singlar.

– Hon är en av de mest spännande artister vi har nu. Hon är helt fantastisk och allt hon släpper blir guld. Kommer ny ep i vår och hon tillför något annorlunda till festivalen, säger arrangören Dino Vulic.

Läs också: Första artisten klar för Sensommar – "Det här känns fantastiskt"

På P3 Guld-galan i januari van hon pris som årets nykomling, det gjorde hon även på Grammisgalan där hon också spelade live.

– Hon har gjort mycket rätt på vägen. Det är lite Zara Larsson-varning på henne. Sen kommer hon att göra utlandet, så jag skulle passa på att se henne nu. Det går fort för de här talangfulla tjejerna. Seinabo Sey gör bara Way out west i år i Sverige, säger arrangören Oscar Westerlind.

Läs också: Succéfestivalen växer i sommar – så ska den bli störst i Norrland

Sabina Ddumba kommer inte att göra så många gig i sommar och som det verkar inte något i närområdet.

– Hon kommer hit med full produktion och har med sig Zara Larssons musiker. De satsar verkligen och söker bara stora scener, säger Dino Vulic.

Biljetter till Sensommar går att köpa på festivalens sajt från måndag den 28 mars klockan 09.00.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter