Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STK:s F15-lag mot SM-slutspel

I helgen avgörs SM-slutspelet för F15-lag i Åkarp i Skåne.
För första gången på flera år är Sundsvalls Tennisklubb ett av de fyra lagen.

Det är tre tjejer fyllda av spänd förväntan som genomför ett av de sista träningspassen på Baldershallens inomhusbana 1 inför avresan till Skåne.

Lita Söderqvist, 14, Victoria Svensson, 14, och Linn Flodén, 15, har tagit sig till SM-slutspelet genom att i kvalet vinna två gånger om mot Örnsköldsvik med 3–0. Innan både Piteå och Umeå lämnade walk over till sista rundan.

Nu väntar tuffare motstånd i form av Åkarp, KLTK Stockholm och Ullevi på lördag och söndag. Semifinal på lördag mot ett av de två toppseedade lagen. Sen final eller match om tredje pris på söndag.

För att vara så förberedda som möjligt för slutspelet har tjejerna i laget fått träna som en egen grupp med tränaren Peter Lundin på slutet.

Och de känner sig redo.

– Vi har tränat på det vi är bra på, säger Victoria Svensson.

– Vi hoppas att vi ska vinna någon match och spela bra, men vi tar en match i sänder och vi är lite ovana att spela matcher över två singlar och en dubbel.

Victoria har högst nationell ranking i laget och blir därmed ankaret i laget.

Och hon gillar att byta singelspelet mot lagframgångar för ett tag.

– Det är roligt att spela i lag eftersom vi kämpar tillsammans.

Det har redan tagit dem till Skåne. På söndag vet de hur de står mot den svenska F15-eliten också.

Åkarp (arrangör), KLTK Stockholm, Ullevi TK.

På lördag är det semifinaler och seedning avgör vilka som möter vilka. På söndag final och match om tredje pris. Varje möte avgörs i bäst av tre matcher, två singlar och en dubbel.