Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stockholm värvar Sundsvalls kulturchef

Stockholms läns museum får en ny chef – och de plockar honom härifrån.
Christer Falk lämnar sitt uppdrag i Sundsvalls kommun.
– Jag är både stolt och glad, säger den förre kultur- och fritidsdirektören.

Annons

I går presenterades Christer Falk i sin nya roll.

Han började som kultur- och fritidsdirektör förra sommaren, men det blev alltså knappt ett och ett halvt år på den posten.

– Jag trivs väldigt bra med min tjänst i Sundsvall och har haft ett mycket gott samarbete både med verksamhet och politiska företrädare, men livet har många dimensioner, säger Christer Falk.

Nu blir han ny chef för Stockholms läns museum.

– Jag är både stolt och glad att få chansen att jobba med vårt gemensamma kulturarv i regionen. Det handlar om att väcka lusten till vår historia och att nå ut till så många som möjligt. Jag tror att alla människor är intresserade av kulturarvet, men de kanske inte har hittat vägen in, säger Christer Falk i ett pressmeddelande.

Falk är också utbildad och aktiv musiker och spelar flera olika instrument.

Falk har tidigare varit kulturchef i både Huddinge och Täby och har varit skolledare vid Fryshuset i Stockholm, men ursprungligen är han från Sundsvall.

Den nya tjänsten börjar i mars kommande år.