Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöd för förslag om att utreda arbetstidsförkortning

Leif Edh (VFÅ) har fått gehör för sitt förslag om att utreda effekterna av en arbetstidsförkortning.

Det är personal- och organisationsutskottet som i sitt yttrande över Leif Edhs motion föreslår att den bifalls i ovan nämnda del. Det vill säga, man ställer sig bakom förslaget om att göra en omvärldsanalys där positiva och negativa effekter kartläggs, samt att man till det också bifogar en ekonomisk kalkyl.

LÄS MER: Väcker frågan om sextimmarsdag i Ånge kommun

– Jag har inte läst svaret än men naturligtvis är det positivt att man i alla fall vill titta på det, säger Leif Edh.

Det andra förslaget i motionen, att Ånge kommun ska undersöka hur man kan organisera sig för att bättre lyssna och tillgodogöra sig anställdas kunskaper om arbetsplatsen, avslås inte heller av utskottet. Däremot konstaterar man att personalchef Lena Laaksonen redan varit inne på just det spåret, och att man i fjol ansökte om att få delta i projektet "idéslussar i kommunen" som utlysts av Vinnova, Verket för innovationssystem.

– Ånge kommun blev inte en av de kommuner som beviljades medel, men vi kommer att följa arbetet i de andra kommunerna och ta tillvara de erfarenheter som kommer fram, skriver personalchefen, vars svar anses räcka för att anse den motionsdelen besvarad.