Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöde brände dubbelt

Två missade straffar inom loppet av lika många minuter. Det blev lördagens tunga facit för Stöde IF när man spelade 0–0 hemma mot Rengsjö SK i division III-fotbollen.
– Det ska ju vara mål på minst en utav dem, säger tränaren Martin Carlsson.

Det var målvakternas match på Norrporten Arena (planen på Stöde IP är ännu inte i speldugligt skick). Axel Hedenström i hemmalaget stod för ett flertal viktiga ingripanden och Rengsjös målvakt Olov Linck var minst lika bra då han tvingades till ett hårt jobb för att hålla bortalagets nolla intakt.

För sett över 90 minuter var hemmalaget närmast segern. Och man borde också ha vunnit. I slutminuten av första halvlek revs pigge Hasse Sjölander ner. Han tog själv han om straffen, men sköt utanför. Knappt två minuter senare var det straff på nytt. Fram den här gången klev Fredrik Wiklund – bara för att se sin straff räddas.

– Det gick inte att prata om straffarna i halvtid. Det var bara att kriga vidare. Men det känns tråkigt, det ska ju vara mål på minst en utav dem, säger en något besviken Martin Carlsson.

Andra halvlek saknade inte chanser. Rengsjö stack upp ett flertal gånger, men Hedenström skötte målvaktsspelet med bravur. Framåt var Hasse Sjölander påpasslig, men skärpan i avsluten saknades. Gästerna fick till två heta lägen på övertid, men överlag var det annars Stöde som hade mest energi. Hemmalaget fick dock i slutändan nöja sig med en poäng.

– Det märks att Rengsjö kommer från division II, men de blev tröttare än oss i andra halvlek. Vi är nykomlingar och ska ju egentligen inte föra matcherna så här, men vi ser ju att vi kan, säger Carlsson.