Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöde tvekar om uppflyttning

Stöde IF:s damlag startade upp på nytt inför årets säsong.
Det slutade med serieseger – men kanske inte med avancemang.
– Vi har inte lyft frågan än, säger tränaren Anette Bergman.

Efter ett års frånvaro var Stöde IF:s damlag tillbaka i division III den här säsongen. Det slutade med succé då laget vann serien.

– Tjejerna har spelat bra fotboll i år, de har utvecklats jättemycket när det gäller spelförståelse och vi har en tydlig spelidé att vi vill försöka hålla bollen efter marken. Det har visat sig på matcher också och det är en tränares dröm när det man gör på träning syns på match, säger tränaren Anette Bergman.

En stor del i Stödes framgång är en stark centrallinje med mittbackarna Julia Persson och Sanna Pålsson, innermittfältsparet Emilia Johansson tillsammans med Julia Sperring samt anfallsduon Anna Edin och Clara Högbom.

Trots seriesegern är det inte säkert att Stöde tar klivet upp till division II.

– Vi har inte lyft frågan med spelarna än. De låter motiverade nu, men man vet ju aldrig. Jag känner dessutom att om vi ska ta klivet upp så måste vi fylla på, säger Bergman.

Har du bestämt dig för om du fortsätter?

– Nej, det har jag inte gjort. När man kliver upp med ett lag är det kanske naturligt att ta klivet upp även som tränare, samtidigt tar det mycket tid. Jag vill satsa på tränarbiten, men känner också att jag har tiden framför mig.