Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöde vann efter Khogers lobb: "Ett snyggt mål"

Khoger Friad Hammad lobbade in 1–0 till Stöde efter sju minuter.
Det räckte till seger över Sandvik.
– En rejäl kämpainsats och en krigarseger, säger Stödes assisterande tränare Mats Edlund.

Stöde IF tog sin andra seger i division III Mellersta Norrland när de besegrade Sandvik IK på bortaplan med 1–0. Matchens enda mål kom efter att gästerna rullat upp bollen längs planen innan Linus Sjölinder kunde chippa fram bollen till Khoger Friad Hammad som avslutade kliniskt genom att lobba bollen i en båge över hemmalagets målvakt.

Det redan i matchminut nummer sju.

– Det var ett jättefint anfall där bollen gick som på räls. Och ett snyggt mål, säger Stödes assisterande tränare Mats Edlund.

Men efter det tidiga ledningsmålet tappade Stöde kommandot i den första halvleken.

– Under de sista 20–25 minuterna var det lite stirrigt, panikartat och dåligt spel från vår sida. De skapade sina chanser på inlägg och hörnor men det var inte några farligheter egentligen. Men spelmässigt var det inte så bra från vår sida, säger Edlund.

I den andra halvleken fortsatte Stöde att försvara sin ledning och väntade på att hemmalaget skulle forcera allt för hårt och då kunna kontra in ytterligare ett mål eller två.

Något mer mål blev det däremot inte, men det gjorde inte särskilt ont i Stödelaget som ändå kunde ta sin andra seger för säsongen.

– Vi rätade till det lite i andra halvlek, men de hade mycket fasta situationer efter många onödiga frisparkar. Vi kunde ha kontrat in någon boll på slutet. Det var en rejäl kämpainsats och en krigarseger, säger Edlund.

Ni är nöjda nu får man anta?

– Absolut, det är sådana här segrar som känns skönast.