Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stökig krognatt i Sundsvall – gängbråk, misshandel och polisattacker

Polis och ambulans har kört skytteltrafik till Aveny under natten mot söndag. Polisen larmades om flera bråk och polisbilar blev attackerade.

Fortfarande efter att Aveny hade stängt var det flera polispatruller på plats. Det handlade om att avstyra bråk och omhänderta personer som var för berusade. I Sundsvall hade vid 04.30-tiden 23 personer blivit omhändertagna för fylleri, varav flera vid Aveny.

– Som mest hade vi sex patruller på plats samtidigt. Det första larmet om bråk kom vid 02.30-tiden och då skickades fem bilar dit. Larmet gällde två separata grupperingar som slogs inne på dansgolvet, säger Martin Södervall, vakthavande befäl.

En timme senare var det dags igen när det kom samtal till polisen via 112 att det var mycket folk utanför entrén till Aveny och att det var tryckt stämning på platsen, bråk låg i luften.

– När polis kommer till Aveny är det flera personer som bråkar med varandra. När polisen utförde sitt jobb för att stoppa brottslig gärning försökte flertalet andra personer frita den omhändertagne. Vilket resulterade i att fler personer omhändertogs på platsen.

Ordningsvakter och polis fick hjälpas åt för att avbryta bråk och försöka lugna ner situationen.

– Det ser i nuläget ut som om det är två grupperingar som hamnat i större slagsmål mot varandra.

Enligt rapporter ska personer ha legat medvetslösa utanför restaurangen. Människor som sedan har skickats med ambulans till sjukhus. En anmälan om misshandel har kommit från ett bråk på Bergsgatan i närheten. Men man tror att den misshandeln hänger samman med de övriga händelserna.

Mobben gav sig också på två polisbilar. I samband med alla ingripanden blev bilarna utsatta för skadegörelse, den ena genom klotter och den andra genom att man sparkat sönder en backspegel samt en framlykta.

Utöver alla omhändertagna berusade personer har det upprättas sex anmälningar om misshandel i Sundsvall. De flesta i samband med bråken vid Aveny.

Vakthavande befäl räknar med att det kommer att bli fler anmälningar om misshandel, olaga hot, våld mot tjänsteman med mera. Allt när bilden över vad som hänt klarnar.

– Det har varit riktigt stökigt.

Aveny hade under kvällen disco från 18 år.