Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stolpe ut, Ida

Ida Brännström hade gjort en match som mittback tidigare. Då blev hon målskytt.
Tillbaka i försvaret var succén på väg att upprepa sig - om inte stolpen varit i vägen.
Jag trodde verkligen att skottet skulle sitta, suckar hon.

Den där matchen var i distriktslaget för tio år sedan. Vilka som stod för motståndet eller vad resultatet blev har Ida Brännström förträngt. Det enda hon minns är att hon gjorde mål.

– Det var det viktiga, säger hon.

Skador på de ordinarie mittbackarna Linda Åhlund och Kajsa Nordmark gjorde att Ida Brännström tvingades kliva ner i banan och tillsammans med Kim Sundlöv bilda mittlås mot Hovås Billdal.

– När man börjar bli till åren hamnar man längre och längre bak. Men att jag skulle spela så här långt bak redan i år trodde jag inte, säger 25-åriga Brännström, som i år blivit mittfältare efter att tidigare lirat i anfallet.

Målen som Hovås Billdal gjorde går inte att lasta henne för.

1–0 rullade Louise Nordenberg in i öppet mål sedan SDFF:s målvakt Louise Halvarsson blivit överspelad.

2–0 kom från ingenstans. Samma Nordenberg sköt ur dålig vinkel vid kortsidelinjen, men bollen letade sig in vid bortre gaveln.

Då stod matchuret på 70 minuter och Ida Brännström hade gått upp på topp sedan Linda Åhlund blivit inbytt i paus.

– Jag spelade nästan på alla positioner som finns i den här matchen. Utom målvakt. I den andra halvleken spelade vi på deras planhalva mest hela tiden, men marginalerna var emot oss, säger Brännström.

De bästa chanserna till bortamål hade hon själv. Den vassaste, vid ställningen 10, var ett skott som målvakten Sandra Bjurteg fick ett finger på och tippade i stolpen.

– Jag skulle ha suttit någon av möjligheterna. Det var så nära och det känns riktigt surt.

Förlusten mot nästjumbon från västkusten var SDFF:s tredje på de fem inledande seriematcherna.

Tufft, förstås.

– Säsongsstarten har varit tung, men jag tycker ändå att vi höjde oss nu. Den här matchen visade att vi är på rätt väg, 20 speglade inte matchbilden, säger Ida Brännström.