Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp för omkörning på E4 under påskhelgen

Påsken står för dörren och många tar bilen till fjällen vilket innebär att E4 utsätts för ett hårt trafiktryck.
På sträckan Gävle-Tönnebro kommer omkörningsfilen att stängas av tillfälligt under två dagar under påskhelgen.

För norrgående trafik stängs omkörningsfilen av på skärtorsdag, klockan 12-20. Annandag påsk stängs samma sträcka av för södergående trafik mellan klockan 12-20.

Trafikanterna får en bra möjlighet att planera sin resa, eftersom information om omkörningsförbudet går ut i förväg från både Trafikverket och Polisen.

Läs också: Här är SMHI:s prognos för påsken – då är solchanserna störst

Informationen syns också på Trafikverkets och Gävle kommuns digitala informationstavlor längs E4. På samma sätt som tidigare år kommer skyltförsedda bilar finnas längs sträckan liksom att polisen ska finnas på plats.

Anledningen till omkörningsförbudet är att trafiken flyter bättre när alla håller sig till samma körfil och att risken för köolyckor minskar. Det säger Mats Sandgren, chef för trafikmiljö på Trafikverket.

– Vi har goda erfarenheter från avstängningen från tidigare år, bilisterna respekterade omkörningsförbudet och trafiken rullade på smidigt, säger Mats Sandgren.

Läs också: E14 föreslås bli 80-väg – uppfyller inte kraven enligt Trafikverket