Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa nuvarande planer för Petersvik

Annons

Huruvida Sundsvall behöver en logistikpark kan vi inte bedöma. Däremot är det uppenbart att kalkylerna är osäkra och satsningen troligen överambitiös. Det finns säkerligen betydligt bättre underbyggda behov av kommunala medel inom såväl skola, äldrevård och sjukhus.

Och med i princip hela Sundsvallskusten tidigare exploaterat för industrimark är det huvudlöst att förlägga den till det enda kvarvarande orörda avsnittet. Det rimliga vore naturligtvis att söka återanvända ett tidigare exploaterat område.

Petersviksområdet skall främst inte värderas utifrån aspekter som huruvida det tidigare varit något för de få, hur många som känt till det etcetera. Dess värde finns i dess framtida potential.

Och med dess läge nära stan, en orörd strandremsa, unikt inom närområdet så är detta mycket stort. Att det sen finns en del mer eller mindre anrika villor insprängda på ett naturligt sätt, ger området en genuin kultur som inga konstlade återställningar av gammal industrimark kan åstadkomma.

Stoppa nuvarande planer. Se över behovet och utnyttja gammal industrimark för denna typ av ny industrimark. Planera för utnyttjande av Petersviks-områdets övriga möjligheter.

En fortsättning vittnar mest om slöseri med resurser o möjligheter.

Per, Jan och Lars Nordin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel