Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor folkfest planeras i Sundsvall i sommar

Två festivaler i Sundsvall slår ihop sina påsar och blir en större festival som får namnet Folkfesten. Så är det tänkt.

Annons

I dag kommer Folkfesten/Sundsvall Pride och Thaifestivalen presentera sitt samarbete för att få till en jättefolkfest i Sundsvall under en och samma vecka.

Läs också: Thaifestivalen i Sundsvall är redan störst i Europa - vill bli ännu större

Det utlovas massor av mat, musik, dans, marknad, workshop, fotbollscup, thaiboxning, prideparad och Sveriges största tivoli ska locka sundsvallsborna man ur huset.

Läs också: Stolthet, glädje och ett hav av kärlek vällde in över stan i Sundsvall när årets Prideparad dansade sig fram mellan alla gator och torg.

Arrangörerna räknar med att Sundsvall kommer att fyllas med turister under festivalveckan. Dessutom kommer festivalen att vara gratis. Allt för att det ska bli en stor folkfest.

Två festivaler som lockat mycket folk var för sig tidigare talar för att bli Sundsvalls hetaste sommarvecka när man nu gör gemensam sak.

I nuläget är det oklart vilken vecka som jättearrangemanget ska gå av stapeln. En presskonferens hålls 15.30 på torsdagen.