Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor glädje efter beskedet: Bromma flygplats blir kvar

Bromma flygplats blir kvar.
– Det känns naturligtvis jättebra, och skapar en arbetsro både för oss och för flygbolagen som har trafik till Bromma, säger Frank Olofsson, chef vid Sundsvall/Timrå Airport.

Annons

Nedläggningshotet har legat över Bromma flygplats sedan förra året, då regeringen tillsatte en utredning kring flygplatsen.

Nu har regeringen fattat beslut om nya direktiv för utredningen – någon nedläggning av Bromma flygplats är inte längre aktuell.

– Det här skapar en arbetsro, både för vår flygplats och för våra flygbolag som trafikerar sträckan Sundsvall/Timrå-Bromma. Dessutom innebär det att flygbolagen får andra förutsättningar för att göra långsiktiga satsningar och investeringar, säger Frank Olofsson.

Flygplatschefen betonar att också kunderna kommer att dra nytta av att fler bolag kan trafikera sträckan Sundsvall-Stockholm.

– Konkurrensen bidrar till att hålla priserna nere. I Skellefteå finns bara ett bolag som flyger till Stockholm, och därifrån är det otroligt dyrt att flyga, förklarar han.

Eva Nyh-Hederberg, chef på Sundsvallsflyg, är glad och lättad över beskedet.

– Nedläggningshotet har legat som ett orosmoln över oss. Nu kan vi fortsätta att satsa framåt, säger hon.