Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor guide till tv i påsk – här får du tips om vad du inte får missa

Vill du slänga dig ner i soffan och kolla på tv i påskhelgen? Här ger vi dig tips på serier och filmer som du bör se.

Annons

”Mozart in the jungle”

Serien ”Mozart in the jungle” utspelar sig i New York och handlar om orkestern New York Symphony. I huvudrollen ser vi oboisten Hailey (Lola Kirke) som drömmer om att en dag få spela i orkestern. Hennes dröm börjar sakta men säkert slå in när hon får jobb som assistent åt den berömde dirigenten Rodrigo De Souza (Gael García Bernal).

I serien får vi följa skandalerna som sker bakom kulisserna som kretsar kring kärlek, sex, pengar och droger.

Serien är skapad av Roman Coppola. De två första säsongerna finns tillgänglig på bland annat Viaplay. En tredje säsong är planerad.

Se ”Mozart in the jungle” här.

”River”

BBC-serien ”River”, med Stellan Skarsgård i huvudrollen, blev genast en favorit bland kritikerna. Krimaldramat, som nu finns tillgängligt på Netflix, handlar om poliserna John River (Stellan Skarsgård) och Jackie Stevenson (Nicola Walker). Tillsammans kompletterar varandra perfekt. Han är en deprimerad och livstrött svensk arbetsnarkoman med låg social kompetens och hon är en levnadsglad partytjej från East End. Men det finns ett problem: Jackie är död.

Serien utspelar sig i ett grått London och vi får följa River i hans arbete med att lösa brott, samtidigt som han förföljs av sina mentala problem – att se hallucinationer av de döda.

Se ”River” på Netflix här.

”Springfloden”

SVT-dramat ”Springfloden”, som bygger på Cilla och Rolf Börjlinds kriminalroman med samma namn, handlar om polisstudenten Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) som börjar gräva i ett gammalt mordfall. Olivia blir näst intill besatt av mordet när hon upptäcker att hennes pappa tidigare arbetade med utredningen.

I rollerna Kjell Bergqvist, Julia Ragnarsson, Helena Bergström, Dag Malmberg, Johan Widerberg, Cecilia Nilsson och Dar Salim.

”Springfloden” visas på SVT varje söndag klockan 21.00 och på SVT Play.

Se ”Springfloden” på SVT Play här.

”Narcos”

Netflix-serien ”Narcos” skildrar den legendariska knarkkungen Pablo Escobars liv. Tittaren får följa Escobars resa från att vara en småsmugglare, till att bli en av världens rikaste män och ledare över Colombias största knarkkartell. Det är en väg präglad av hänsynslöshet, mord, motgångar, politik, korruption, enorma mängder pengar och såklart, kokain.

Under seriens gång vävs det också in riktiga bilder och filmklipp på Escobar och historiska händelser som är av betydelse för handlingen. Serien är en blandning av fiktion och dokumentär.

Se ”Narcos” på Netflix här.

”Broad city”

Den amerikanska serien ”Broad City” handlar om de två vännerna Ilana (Illana Glazer) och Abbi (Abbi Jacobson) – som även är seriens skapare – och deras liv i New York. Vi får se små, triviala händelser som blir hysteriskt roliga och upprörande på samma gång. Serien är skapad av Ilana Glazer och Abbi Jacobson som även spelar huvudrollerna.

Gillar du serier som ”Girls” kommer du definitiv gilla ”Broad City”. Seriens tredje säsong släpptes i februari och finns tillgänglig att se på bland annat TV3 Play.

Se ”Broad city” på TV3 Play här.

Film på tv i påsk

Skärtorsdagen

”The fast and the furious: Tokyo drift” – 21.00 på TV6.

”Evan den allsmäktige” – 21.00 på TV8.

”Taken” – 22.15 på TV4.

Långfredagen

”Sällskapsresan”, ”Sällskapsresan 2: Snowroller”, ”SOS – en segelsällskapsresa” och ”Hälsoresan” – från 10.30 på TV4 Film.

”Jesus Christ superstar” – 15.50 på SVT1.

”Ice Age 2” – 19.00 på Kanal 6.

”Änglar och demoner” – 20.00 på TV3.

”Snabba cash 2” – 22.00 på SVT1.

”Gladiator” – 22.00 på Kanal 5.

Påskafton

”Röjar-Ralf” – 18.05 på Kanal5.

”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” – 21.30 på TV4.

”Inception” – 23.05 på Sjuan.

Påskdagen

”Djävulen bär Prada” – 21.00 på Kanal 5.

”Snabba cash – livet deluxe” – 22.00 på SVT1.

”Det är aldrig för sent, Larry Crowne” – 23.10 på TV4.

Annandag påsk

”Jane Eyre” – 12.00 på Sjuan.

”Johan Falk: Spelets regler”’ – 21.00 på TV4.

”Dream business” – 22.20 på SVT2.