Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor intervju: 2015 blev det "Så mycket Miriam"

2015 var ett succéår för Miriam Bryant. Hon stal rubrikerna från kollegorna i "Så mycket bättre", och hann dessutom med att utses till årets göteborgare och bli Grammisnominerad - utan att släppa en skiva.

SE ÄVEN: TV-intervju med Miriam när hon besökte Peace & Love

När Miriam Bryant släppte debutalbumet "Raised in rain" 2013 arkiverades hon under fliken "röster att hålla koll på". Och de som inte satte sig upp och hajade till för två år sedan bör ha lärt sig hennes namn vid det här laget, för under hösten var Miriam Bryant överallt i de svenska medierna.

Uppståndelsen har gjort avtryck i vardagen konstaterar hon:

– Det är lite svårt att hänga med. Sätter man sig på tunnelbanan är personen bredvid ett fan i 90 procent av fallen. Det är jättekonstigt och jättenytt för mig, men också väldigt härligt. Det gör mig väldigt stolt.

Det var främst genom sin medverkan i "Så mycket bättre" som Miriam Bryant fick sitt stora genomslag i år. Hennes frispråkighet var en frisk fläkt i TV4:s trivselprogram, men hon hyllades framför allt för sina tolkningar av de andra artisternas musik.

– Att tolka andra artister har jag aldrig gjort tidigare och det har verkligen varit väldigt spännande. Jag har upptäckt att jag är en bättre producent än vad jag trodde att jag var. Det har öppnat mitt tankesätt lite grann och jag har även fått lite mer ballar om man säger så, säger hon.

Om 2015 var ett år att minnas för Miriam Bryant så blev december en synnerligen oförglömlig månad. Inom loppet av två veckor fick hon veta att hon hade blivit utnämnd till årets göteborgare och dessutom nominerats till en Grammis i kategorin årets artist. Grammisjuryn hade uppenbarligen lagt märke till 24-åringens prestationer, trots att hon inte har släppt någon skiva i år.

– Jag började typ gråta. Sedan kunde jag inte sluta le. Jag var så tacksam och det var någonting jag inte visste att jag bar på som bara släppte. Det är så konstigt egentligen, för man tror att man inte ska bry sig men så gör man det ändå, säger hon.

Nu blickar Miriam Bryant fram mot vad som lär bli ett händelserikt 2016. Ett nytt album ska släppas och hennes vårschema är fyllt av spelningar.

– Jag har bokat in en ganska stor vårturné med drygt 20 stopp. Det ser jag jättemycket fram emot, säger hon och tillägger att hon även hoppas på ett ytterligare samarbete med Kent, som hon följt med på turné de två senaste somrarna.

Det blir mer av Miriam Bryant framöver, med andra ord. Själv säger hon att hon är redo för det som väntar.

– Jag är bra på att anpassa mig efter omständigheterna. Jag känner aldrig att jag har för lite eller för mycket att göra.