Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor mängd hasch och amfetamin hittades i rutinkontroll – man anhållen

En man i 30-årsåldern sitter sedan torsdagseftermiddagen anhållen misstänkt för narkotikabrott.
Han stoppades tillsammans med en vän i en rutinkontroll – och på mannen och i bilen fann polisen en stor mängd hasch och amfetamin.
– Det var jättebra polisarbete att få bort det från gatan i Härnösand, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid polisen.

Vid midnatt natten mot torsdag stoppade en polispatrull i Härnösand en bil för rutinkontroll. Polisen kände igen mannen på passagerarplatsen och misstanke uppstod om att både förare och passagerare var påverkade. Duon kroppsvisiterades på platsen.

Passageraren hade på sig en stor mängd hasch och i bilen hittades också en stor mängd amfetamin. Båda männen greps misstänkta för narkotikabrott.

Läs även: Man sökte hjälp – narkotikafynd gjordes i hans bostad

– Mängden är så pass stor så det misstänks ha varit för överlåtelse, säger Robert S Öhman.

Senare under torsdagsdygnet gjordes husrannsakningar på flera adresser i Härnösand, men det är oklart om någon ytterligare narkotika kunde tas i beslag. Under eftermiddagen anhölls passageraren i bilen, som är i 30-årsåldern, av åklagare. Han är känd av polisen sedan tidigare. Den jämnårige föraren frigavs.