Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor polisinsats i Nacksta – flera husrannsakningar har genomförts

Under tisdagen togs sex drogpåverkade förare av polisen i Nacksta. Den gångna veckan har även flera husrannsakningar genomförts som resulterat i misstankar om ringa narkotikabrott.

– Vi gör en särskild insats i Nacksta, den här veckan och förra. Det har kommit signaler från patruller och allmänheten att det är oroligt där, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare på polisen Medelpad.

Framför allt är det området kring Axvägen och livsmedelsbutiken som det varit stökigt. Flera brott har skett i butiken och i dess omedelbara närhet. Narkotikaförsäljning har också observerats.

– Det hänger folk där och allmänheten upplever det som obehagligt.

Så fort det inte finns prioriterade ärenden så befinner sig polisen i Nacksta nu.

– Vi försöker få överblick på problembilden. Varje vecka har vi operativt ledningsgruppmöte och ser över anmäld brottslighet och tips som kommit in. Det är ett sätt att arbeta med det medborgarperspektiv som vi nu utgår ifrån.