Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor rökutveckling vid efter brand vid industri i Töva

Det började brinna i en industri i Töva under måndagskvällen. Det var stor rökutveckling på platsen och räddningstjänsten fick gå in med rökdykare.

Det var en mindre brand på Stena Recycling i Töva vid 21-tiden på måndagskvällen. Enligt räddningstjänsten försökte personal släcka branden själv men då de inte lyckades tillkallade de räddningstjänsten.

– Det har brunnit i en kvarn som återvinner gamla kablar och det var ganska mycket rök. Vi gick in med rökdykare och undersökte så att det inte fanns någon glöd kvar. Vi har gjort små insatser, slängt vatten lite på glödbränder här och där säger Örjan Stenlund, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.

Vid 23-tiden lämnade räddningstjänsten över bevakningen till ägaren.

Ingen person ska ha skadats i branden och det är ännu oklart varför det började brinna.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film eller bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten. För att skicka mms/sms: skriv ST följt av ditt tips till 72 023.