Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor skoterträff i Naggen: "Enda skoterträffen i regionen i år"

På lördagen anordnar Stornaggens skoterklubb en skoterträff på fotbollsplanen i Naggen.

– Det är den enda skoterträffen i regionen i år eftersom Vintergames blev inställd. Vi har en provkörningsbana där man får testa nya skotrar. Alla märken är på plats med provkörning på en varierande bana som är 2,5 kilometer, berättar Henrik Löfgren som är en av eldsjälarna i klubben.

Tillgången på snö har som bekant varit lite dålig, men Henrik garanterar körbara spår.

– Det är absolut körbart, men man ska nog inte vika av leden för där vet vi inte vad som döljer sig. Det är inte mycket snö i naturen, säger Henrik.

Arrangörerna räknar med att det kommer folk från Ånge, Hälsingland, Matfors och Njurunda för att nämna några.

– Vi kör hamburgare och hemlagad gulaschsoppa. Kaffe och mackor serveras inne på caféet på Folkets hus. Hos oss är det bara kontanter som funkar, mobiltelefonin är under all kritik så vi kan inte använda oss av Swish.

I Parteboda är det veteranskoterträff samtidigt. Hur påverkar det er?

Jag tror inte att det kommer att påverka så mycket, men det är lite olyckligt. Vi lockar nog olika typer av skoteråkare, men det är ändå lite synd att det krockar nu när det är så få skoterevenemang den här vintern, säger Henrik Löfgren.