Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor sökinsats i centrala Sundsvall efter försvunnen äldre kvinna

En äldre kvinna anmäldes på söndagskvällen försvunnen i centrala Sundsvall.
Polisen påbörjade en stor sökinsats där sju polispatruller sökte efter kvinnan. Men bara en timme efter att hon anmälts försvunnen hittades hon av en privatperson på Alnö.

Annons

Klockan 22:38 larmades polisen om att en kvinna i 85-årsåldern försvunnit från sin bostad på Storgatan i centrala Sundsvall. Hon ska ha lämnat bostaden vid 22-tiden och uppges ha varit upprörd när hon försvann. Polisen drog efter samtalet igång en sökinsats efter kvinnan, som var klädd i röd täckjacka och svarta byxor när hon lämnade bostaden.

– Det blir alltid kritiskt när de är så där gamla och det är kallt ute, man har inte så många timmar på sig, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen.

– Vi körde med allt vi hade och sju polispatruller var ute.

Men bara en stund senare kunde sökinsatsen avbrytas. En kvinna på Alnö larmade då 112 efter att ha sett en äldre kvinna i centrala Vi. Vittnet gick ut för att samtala med henne och förstod att allt inte stod rätt till.

– Hon tyckte att det såg märkligt ut med en gammal tant som gick ute i centrum, så hon klädde på sig och gick ut och pratade med henne. Hon ringde larmnummer 112 och vi kunde via telefon verifiera att det var den försvunna kvinnan, säger Robert S Öhman.

Kvinnan uppgav själv att hon tagit bussen till Alnö och skjutsades till sjukhuset för kontroll, där anhöriga ska möta upp.

Andra nyheter på ST.nu:

Anders Jonsson vill bygga 100 lägenheter i Bosvedjan

SD-politikern från Övik – "Muslimer är jordens avskum"

Välkommen på lunch – så smakade kommunens matlåda

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!