Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor uppslutning till cancergala

Bara Facebook-evenemanget har spridits som en löpeld. Under tisdagseftermiddagen var så många som 785 deltagare anmälda till Fuck Cancer-galan - nästan dubbelt så många som ryms i Pipelines lokaler.

Den 4 september kunde ST berätta om Fuck Cancer – en gala för att stötta den cancersjuke Oliver Byströms insamling genom Barncancerfonden. Lokala konstnärer har skänkt verk som ska auktioneras ut, och ett stort antal artister medverkar gratis under kvällen på Pipeline. Och besökarantalet ser redan ut att bli på tok för stort för Pipelines lokaler.

– Det är ett angenämt problem, säger Janne Wiklund.

Detta kommer således att lösas genom att expandera platsen för galan, med en eller flera utomhusscener i direkt anslutning till Pipeline-entrén. Arrangörerna jobbar just nu för att få alla tillstånd som krävs.

Många band artister har anmält sitt intresse till att uppträda under kvällen, och därför är programmet ännu inte spikat. Hittills färdiga artister är bland andra The Kristet Utseende, The Confusions, Moonshine Avenue, Kill! Kill! Pussycat samt Oliver Byströms kusin Amanda Lovevind, som spelar en specialskriven låt kvällen till ära.