Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora ändringar i Melodifestivalen efter Charlotte Perrellis petning

Schlagerdivan Charlotte Perrelli petades som programledare sedan det uppdagats att hon parallellt med Melodifestivalen syns i en reklamkampanj. SVT tvingas nu göra stora förändringar i manuset till nästa veckas deltävling.

Annons

Årets första schlagerskandal briserade redan innan repetitionerna inför den första deltävlingen hunnit börja. En av årets programledare, schlagerdivan Charlotte Perrelli, petades från sitt uppdrag sedan det uppdagats att hon parallellt med Melodifestivalen kommer att synas i reklam för ett stort företag.

På onsdagen meddelade SVT att Perrelli inte kommer att medverka som programledare, men att hon trots petningen kommer att synas som gästartist under deltävlingen i Malmö.

– Som artist är du mycket friare för då gör du ett kort inhopp och du gör någonting konstnärligt. Men som programledare på SVT är du också ambassadör för SVT och då kan du inte också ha kommersiella budskap som pågår samtidigt, speciellt inte som knyter an till det program man jobbar med, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius till TT.

SVT tvingas nu till "ganska stora" ändringar i den andra deltävlingens manus.

– Som tur är så har vi en otroligt rutinerad programledare i Gina Dirawi, som har gjort det här tidigare. Vi tror att det kommer att bli ett riktigt bra program i alla fall, säger Anette Helenius, som vidare meddelar att det inte blir aktuellt att leta efter en ersättare till Charlotte Perrelli.

Carl Cato/TT