Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora skulder hos kronofogden för Pink ladies – ägaren: "Vi kommer inte att stänga"

 
Pink Ladies i Myre
Visa alla artiklar

Pink ladies i Njurunda har skulder hos kronofogden på drygt en halv miljon kronor. Men ägaren är positiv. "Jag är inte ett dugg orolig, vi har alla möjligheter att fixa detta", säger Malin Överby.

Vägkrogen Pink ladies, i Myre dras med stora skulder. Hos Kronofogden ligger skulderna på strax över en halv miljon kronor. Drygt 311 000 av dessa är till Skatteverket, vilket gjort att de har återkallat godkännadet av bolagets F-skatt.

– Vi har hamnat i denna situation bland annat för att vi satsat allt på Pink ladies. Det är inget Ikeabygge utan allt är specielbeställt för att ge en total upplevelse. Vissa grejer som vi satsat hårt på har inte slagit ut så väl som vi hade hoppats. Det är inte gratis att öppna en vägkrog, det är ingenting man gör med en klackspark, säger Malin Överby, ägare av krogen.

Läs mer: TV: Pink ladies öppnar i Myre

Hon påpekar också att hennes tidigare verksamhet inte gått så bra som hon hade hoppats.

– Innan detta drev jag Juniskärs café och det var inte rätt för mig. Det var en sommarrestaurang som är väldigt beroende av bra väder och stora delar av skulderna beror på förlusten därifrån, säger Malin Överby.

Läs mer: Pink ladies på hala hjul

Pink ladies öppnade i maj förra året i Myre, Njurunda. Krogen är inspirerad av 50-talets USA och är inredd i mycket rosa och grönt. Malin är hoppfull inför framtiden och är övertygad om krogens framtid ser ljus ut.

– Att stänga är det sista vi kommer göra. Jag har full respekt för att det rör sig om mycket pengar, men jag är inte ett dugg orolig. Vi har alla möjligheter att fixa detta. Vi har haft dialog med kronofogden, gjort upp en plan och vi har redan påbörjat avbetalningarna. Vi har även pratat med Skatteverket som sa att F-skatten är tillfälligt indragen för de vill se om vi kan komma tillbaka.

Läs mer: Pink ladyn Malin Överby: "Blir galen om jag inte har något på gång"

Daniel Haugen 060-19 70 00 daniel.haugen@mittmedia.se