Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora störningar och förseningar i tågtrafiken

Tågavgångar över hela Sverige har problem under tisdagen.

Det rapporteras om flera störningar och förseningar i tågtrafiken, bland annat Stockholm och Uppsala på grund av ett signalfel på Stockholms central.

SJ Snabbtåg 568 mot Sundsvall är cirka 40 minuter försenat i nuläget. Det skulle ha varit framme i Sundsvall klockan 13.55, beräknad ankomsttid till Hudiksvall är nu 13.40.

Nattåget från Vindeln till Stockholms central var kraftigt försenat – det skulle ha avgått från Sundsvall klockan 05.46 men ankom vid 08.30-tiden.

Förseningen beror på en fordonsskada på ett annat tåg, enligt SJ.

SJ:s nattåg från Luleå till Göteborg är ersatt av buss, som passerade Ångermanland under natten och morgonen. Bussen avgick från Sundsvall vid 08.15-tiden – normal avgångstid hade varit klockan 01.42.

Trafikverket rapporterar även om stora problem med tågtrafiken till och från Göteborgs central under morgonen, med anledning av ett kontaktledningsfel.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!