Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbråk om Timrå IK på sista kommunfullmäktige innan sommaren

Det sista kommunfullmäktigemötet innan sommaren bjöd på ett riktigt praktgräl. Politikerna anklagade varandra för förtal och att vara brottsliga.

Det var ett hett sammanträde i Timrå kommunfullmäktige under måndagskvällen. Storgrälet som fick många att tappa fattningen i fullmäktigesalen gällde en motion från Timråpartiets Robert Thunfors. Motionen som Timråpartiets ordförande ställt handlade om en oberoende granskning gällande turerna kring Timrå IK.

Kommunstyrelsen har behandlat motionen och svaret de kom fram till var att den skulle avslås. Tiden det tagit att komma fram till det beslutet tycker Robert Thunfors är under all kritik.

– Det är det sämsta i kommunens historia, dundrade han från talarstolen.

Läs mer: Arenaköpet klubbades i fullmäktige

Ewa Lindstrand (S) kommunstyrelsens ordförande, menade däremot att Robert Thunfors sätt att agera i talarstolen inte var något att ta till sig. Hon menar att Timråpartiets sätt att inte kunna acceptera ett demokratiskt beslut tyder på att de är avundsjuka. När sedan Thunfors i nästa utspel anklagade Vänsterpartiets Maritza Villanueva Conteras för förtal gick Ewa Lindstrand riktigt i taket.

– Det här blir bara värre och värre. Det här måste vi kolla upp om det är lagligt, sa Lindstrand.

Läs också: Motion om Timrå IK skapade hård debatt i fullmäktige

Något som fick Thunfors att agera.

– Anser du mig kriminell?, undrade han med klar bitterhet i rösten.

Flera av politikerna gick upp i talarstolen under diskussionen gällande motionen och det var överlag hårda ord i fullmäktigesalen. Björn Hellquist (L) undrade varför man inte kunde göra en oberoende granskning och visa fullmäktige på siffrorna.

– Jag förstår inte varför man är så rädd för det, frågade han samlingen politiker.

Läs även: Polis och Timråpolitiker – så var årets första fullmäktige

Det tycker Krister Håkansson (V) är fel väg att gå. Beslutet gällande Timrå IK är fattat och att majoriteten skulle besluta om att utreda sig själva tycker han är fel. Istället hade han ett annat förslag.

– Du får leta lite själv Robert, du får jobba lite för att få tag på siffrorna, förklarade Håkansson.

Till slut så beslutades om att motionen skulle avslås, men det skedde först efter votering. Mot beslutet reserverade sig T, L, SD ,KD, MP och M och Timråpartiet var extra tydliga.

– Jag lämnar in en skriftlig reservation, konstaterade Robert Thunfors.