Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbritannien skickar ubåtar som kan attackera syriska mål

Flera nyhetsmedier gör gällande att Storbritannien tänker ansluta sig till USA och Frankrike i en eventuell attack mot Syrien.

Storbritanniens premiärminister Theresa Maj har kallat hem ministrar som är påsklediga till ett extrainsatt möte som ska hållas under torsdagseftermiddagen.

Nyhetsbyrån Reuters hänvisar till flera medier som uppger att Storbritannien är beredda att ansluta sig till den USA ledda styrkan i en attack. Bland annat uppger BBC att premiärministern gör detta utan att söka något godkännande från det parlamentet.

Daily Telegraph uppger att maj har beordrat brittiska ubåtar att flytta sig för att kunna nå mål i Syrien med missiler.

Sky News rapporterade att Maj förväntar sig att hennes ministrar på torsdagen ska godkänna Storbritanniens engagemang i en militär insats mot Syriens kemiska vapeninfrastruktur.

Hon räknar med att en eventuell attack kan komma innan måndag. Kanske ännu tidigare.

Ryssland som är allierade med Syrien har tidigare uppgett att man ska skjuta ner de missiler som kommer mot Syrien. Men även att man ska attackera de styrkor som skjuter.

Aftonbladet skriver att svenska utrikesdepartementet arbetar febrilt på grund av det spända läget. Margot Wallström ska sitta instängd i akuta möten Sverige är ett av länderna i FN:s Säkerhetsråd.