Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storförlust för Selånger

I 20 minuter hade Selånger kontroll, sedan rasade försvaret ihop.
Falun vann med 15–0 i bandyallsvenskan.
– Vi underpresterar, är väl inte så mycket mer att säga, säger Patrik Åsell.

I november var Selånger nära att ta poäng mot topptippade Falu BS på Gärdehov. I går var det en annan historia. Selånger fick inte ordning på försvaret, och det kunde Dalmasarna utnyttja. 15 gånger om.

Selånger höll nollan i ungefär 20 minuter, sedan började målen rulla in.

– Vi hade bra koll på dem i början. Men sen känns det som att vi tappar fokus när de gör 1–0, säger Selångers tränare Patrik Åsell.

Efter det första målet började Selångerspelarna åka ut mot sargerna och jaga istället för att vara samlade i mitten. Det gjorde att hemmalaget fick alldeles för stora ytor att jobba på.

– Vi måste vara mer samlade än vad vi var i dag. Det här fungerar inte mot ett så pass bra lag som Falun är.

– Ja, jag tycker nog att siffrorna speglar matchen. De hade bra utdelning och skärpa. De trummade på bra och hade ett bra spel. Hade vi spelat lika bra som vi gjorde hemma hade vi kunnat hänga med. Men vi måste satsa mer defensivt mot de här lagen, säger Patrik Åsell.

Redan i dag får Selånger en chans till revansch hemma på Gärdehov. Men nu väntar ett på papperet ännu svårare motstånd i form av hårdsatsande Haparanda Torniå som har idel segrar efter sex matcher.

– Men vi har en bra bild av hur de spelar, vi ska kliva in och göra ett bra jobb, säger Patrik Åsell.

Jocke Hedberg 8, Andreas Lysell 4, Jonas Henniger 2, Mikael Olsson.

Tomas Behlander

392