Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storklubbar ute efter Sundsvallssonen Emil Forsberg

Flera storklubbar är nu ute efter Emil Forsbergs namnteckning.
Det skriver Italienska Calicomercato på sin websida.
– Vi får se vad det här leder till, säger Forsbergs agent Hasan Cetinkaya till Fotbollskanalen.

Annons

Uppenbarligen så har Emil Forsbergs framfart i det svenska landslaget och i det tyska klubblaget RB Leipzig, gjort att flera klubbar nu är intresserade.

Läs också: Sundsvallssonens makalösa resa: Från Viforsen i Medskogs till Parken i Köpenhamn

Det ska handla om både Inter och Roma i Italien. Men den italienska webbtidningen uppger att fler klubbar ute i Europa är intresserade. Man pekar ut Liverpool, Leicester, Atletico Madrid, Valencia och Lyon.

Läs också: Krönika: Emil skriver in sig i historieböckerna – precis som pappa Leif

Sundsvallssonen Emil Forsberg som spelade i GIF Sundsvall innan han köptes till Malmö FF, spelar numera i tyska andraligan.

Enligt den Italienska webbtidningen ska prislappen på Forsberg ligga runt nio miljoner euro. Vilket motsvarar nästan 88 miljoner svenska kronor.

Se också: Här överraskas vinnaren av ST-pokalen

Redan innan Forsbergs flytt från Malmö FF till Leipzig ryktades det om att storklubbar som Fiorentina och Valencia skulle ha visat intresse för 24-åringen. Forsberg rankas just nu som en av tyska andraligans bästa spelare.

Läs också: Urban Hagblom: GIF Sundsvall har aldrig tidigare producerat en sådan spelare

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Forsbergs agent Hasan Cetinkaya.

– Jag kan inte gå in på exakt vilka klubbar, men det är väldigt bra klubbar, säger han till Fotbollskanalen om intresset för Forsberg.

– Vi får se vad det här leder till. Vi kommer även kanske att ha ett möte med Red Bull för att diskutera den här situationen, hur vi ska göra. Det är ju också en klubb som storsatsar.

Hur har ni resonerat, vill Emil ta steget vidare?

– Han har väldigt hög status i laget. Och han trivs väldigt bra. Men givetvis vill man ju alltid komma till de största klubbarna och han har ju ett mål. Sen har han ju ett kontrakt med Red Bull så vi måste kolla lite hur tankarna går. Just nu har vi väldigt bra klubbar som är intresserade av Emil, så vi får se vart det leder. Det är lite svårt just nu, med nyårsdagar och sånt. Det kommer att öppna sig här de kommande dagarna kring Emils framtid, säger Cetinkaya.