Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storkoncern har köpt Taxikurir – så påverkas kunderna

Taxikurir i Sundsvall fick på torsdagen en ny stor ägare i Fågelviksgruppen.

Annons

– Det här gör att bolaget lever vidare och dessutom får en stark ägare i Skandinaviens största taxiföretag, säger Karl-Arne Dahlqvist, Taxikurirs tidigare vd som nu kallas platsansvarig.

Fågelviksgruppen omsatte i fjol 4,7 miljarder kronor och har omkring 2 500 anslutna åkare, främst i Sverige och Norge, med 5 500 fordon.

Som jämförelse har Taxikurir i Sundsvall drygt 50 fordon i Sundsvall, Härnösand och Timrå.

– Men jag tycker att vi har gjort en jätteresa under de här tio åren. I dag har vi 120 årsanställda, och det är rätt stort här lokalt, säger Karl-Arne Dahlqvist.

Samtidigt menar han att en stor professionell ägare gör att man kan fortsätta att utveckla verksamheten.

– Taxi handlar mycket om teknik i dag och det är kostsamt. Vi har precis investerat i nya taxametrar och kortläsare i bilarna.

Trots att man nu ingår i en stor koncern så menar han att åkare och kunder inte kommer att märka någon skillnad från enda dagen till den andra.

– Vi behåller den lokala förankringen, vilket är jätteviktigt. Från åkarna har jag också bara fått positiva reaktioner. Sedan är målet att utvidga verksamheten i Norrland framöver, säger Karl-Arne Dahlqvist.