Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stornapp för Storöringens fiskeklubb

Sportfiskeklubben Storöringen har fått ett bidrag från Hushållningssällskapet och Margit Bergströms minnesfond.
– När jag fick veta att bidraget var på 50 000 kronor höll jag på att svimma, säger Ingela Dahlin, ordförande i klubben.

Annons

Anders Segebo från Hushållningssällskapet var den som ringde och meddelade den glada nyheten om att ett litet bidrag skulle ges till fiskeklubben.

– Jag fick ståpäls och rysningar. 50 000 är inget litet bidrag. Vi är jätteglada, nu kan vi fortsätta att satsa på barn och ungdomar, säger Ingela Dahlin.

Att driva en sportfiskeklubb med hög ambition är inte alltid så lätt. Ekonomin ska gå ihop i slutändan. Klubben har avtal med alla grundskolor i kommunen om att kunna ordna fiskeutflykter och andra naturupplevelser. Ibland räcker resurserna inte riktigt till.

– Det är ett jättebra tillskott, nu kan vi köpa en båt med motor så ungdomarna kan komma ut på sjön, säger Ingela Dahlin.

Ingela Dahlin tycker det är viktigt att barn får komma ut i naturen, eftersom för många sitter inomhus med sina mobiler och läsplattor.

– Jag har sett barn som varit rädda att ge sig ut i en kajak, övervinna rädslan, och glatt paddla omkring. Sånt gör mig faktiskt tårögd, säger Ingela.